AJANKOHTAISTA

TOKOn yhteistreenit Kuopiossa

Tokon kimppatreenit pidetään toukokuun alusta Kuopiossa Kelloniemen kentällä tiistaisin klo 18-20. Savon Nuuskujen tokoilijoilla on fb:ssä ryhmä “Savon Nuuskujen tokon vapaavuoro”, jossa on lisää tietoa vapaavuorosta. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tokoilijat!

Taipumuskoekurssi Iisalmessa 30.5.–2.6.2016

Taipumuskoekurssi on tarkoitettu kaikille noutajarotuisille koirille. Kurssilla valmentaudutaan noutajien taipumuskokeeseen (NOU). Kurssille osallistuvien koirien tulee hallita luoksetulo ja damin kantaminen.

Kurssi järjestetään kolmena iltana touko-kesäkuun vaihteessa. Ensimmäinen kerta on teoria-ilta Kirkonsalmen koululla. Kaksi seuraavaa kurssikertaa ovat maastossa, jolloin harjoitellaan taipumuskokeen tehtävät käytännössä. Kurssilla käytetään riistaa ja dameja.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Kirsi Hartikainen: cheektails@gmail.com tai p.040 7590 149

Kurssimaksu: 40e/ Savon Nuuskujen jäsenet ja 80e/ ei jäsenet Savon Nuuskujen tilille: FI15 4787 4020 0240 74, viesti: Taipparikurssi Iisalmi2016

Mejä-koulutusta Vieremällä

Suunnitteilla Mejä-kurssi Vieremälle kesäkuussa 2016. Kurssi järjestetään viikonloppukurssina ja toteutetaan, mikäli osallistujia on 5-10 koirakkoa.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Jari Ruotsalainen: jari.ruotsalainen@pp2.inet.fi tai p.040 5778 224

Kurssin hinta: 35e/ jäsenet ja 70e/ei jäsenet

Savon Nuuskut järjestää tokossa kilpaileville noutajille suunnatun TOKO-kurssin Kuopiossa

Kurssi kestää kuusi kertaa ja se pidetään perjantaisin 22.4–27.5. klo 18.30–20. Kurssille otetaan ensisijaisesti virallisissa kokeissa kilpailleita koirakoita, mutta myös kisavalmiit huomioidaan. Kouluttajana toimii Laura Pekkarinen, joka kilpailee omien koiriensa kanssa tokon ylimmässä luokassa. Kurssin hinta on 30 € jäsenille ja ei-jäsenille 60 €. Ilmoittautumiset osoitteeseen laap(at)student.uef.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro koirastasi taustatietoja mm. ikä, rotu, kilpailukokemus ja tulokset. Kerro myös hiukan tavoitteistasi ja toivomuksia kurssilta. Kurssille on rajoitettu osallistujamäärä, Savon Nuuskujen jäsenet ja yhdistyksen tapahtumissa talkoilevat henkilöt etusijalla.

Savon Nuuskut järjestää noutajille suunnatun TOKOn alkeis-/pentukurssin Kuopiossa

Kurssi kestää kuusi kertaa ja se pidetään perjantaisin 22.4–27.5. klo 17.30–18.30. Kurssille otetaan ensisijaisesti aloittelevia koiria tai pentuja, joilla on motivaatio ja tavoite kilpailla tokossa. Kurssilla käydään läpi tokon alkeita, mutta ohjaajalla voi olla myös vanhastaan kilpailutausta. Kouluttajana toimii Laura Pekkarinen, joka kilpailee omien koiriensa kanssa tokon ylimmässä luokassa. Kurssin hinta on 30 € jäsenille ja ei-jäsenille 60 €. Ilmoittautumiset osoitteeseen laap(at)student.uef.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro koirastasi taustatietoja mm. ikä, rotu, kurssit, joita olette käyneet, ohjaajan mahdollinen aikaisempi kilpailukokemus. Kerro myös hiukan tavoitteistasi TOKO suhteen. Kurssille on rajoitettu osallistujamäärä, Savon Nuuskujen jäsenet ja yhdistyksen tapahtumissa talkoilevat henkilöt etusijalla. Kurssi ei ole perustottelevaisuuskurssi vaan kurssilla keskitytään pelkästään kilpailulajinomaisen harjoittelun perusteisiin.

HUOM! Haetaan myös toista kouluttajaa/apukouluttajaa alkeiskurssille ja kilpailevien kurssille. Kilpailevien kurssilla kouluttajan pitää olla itsekin kisannut tokossa. Kouluttajailmoittautumiset myös Lauralle osoitteeseen laap(at)student.uef.fi

TAIPUMUSKOEKURSSI KUOPIOSSA 21-22.5.2016

Taipumuskoekurssi on tarkoitettu kaikille noutajarotuisille koirille. Kurssilta saa valmiudet koiran kouluttamiseen noutajien taipumuskokeeseen ( NOU) . Kurssille osallistuvien koirien tulee hallita luoksetulo ja damin kantaminen. Jos nämä eivät koiraltasi vielä onnistu, niin kurssille on mahdollista osallistua myös ilman koiraa ns. kuunteluoppilaana.

Kurssi järjestetään huhti- toukokuussa kolmena päivänä. Ensimmäinen kerta on teoriailta 20.4.2016 Martti Ahtisaaren koululla Kuopiossa. Kouluttajana on taipumuskoetuomari Taru Hiltunen. Teoriailtaan kannattaa ehdottomasti osallistua, jos taipumuskoe ei ole ennestään tuttu. Viikonloppuna toukokuussa koulutus on maastossa. Tällöin kurssilaiset jaetaan pienempiin ryhmiin, jolloin kaikilla on hyvä tilaisuus harjoitella taipumuskokeen tehtävät käytännössä. Kurssilla käytetään riistaa ja siellä ammutaan haulikolla. Tarvittaessa harjoitukset tehdään dameilla. Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje, jossa on tarkemmat tiedot kurssista.

Hinnat:

Savon Nuuskujen jäsenet – 40 euroa, kuunteluoppilas 10 euroa

Ei jäsenet – 80 euroa, kuunteluoppilas 20 euroa

Maksu Savon Nuuskujen tilille FI 15 4787 4020 0240 74, viestiksi Taipparikurssi 2016. Lisää kopio kuitista ilmoittautumisen yhteyteen.

HUOM! Ilmoittautumisaika: 1.3.-18.4.2016. Ilmoittautumiset osoitteella elina.halonen1@gmail.com (klo 16:00-19:00, p. 044 363 1749)

Kurssille haetaan myös apukouluttajia. Aikaisempaa koulutuskokemusta ei tarvita, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Samalla pääset seuraamaan koirakoiden koulutusta ja viettämään mukavan päivän samanhenkisessä porukassa.

JOHTOKUNTA TIEDOTTAA

JÄSENMAKSUASIAA

Jäsenmaksulomakkeet on lähetetty jäsenille tammikuun viimeisellä viikolla. Mikäli et ole saanut jäsenmaksulomaketta 10.2.2016 mennessä, ota yhteys jäsensihteeriimme, nuuskupostit@gmail.com

Johtokunta katsoo jäsenen eronneeksi, jos hän ei ole huhtikuun loppuun mennessä maksanut jäsenmaksuaan. Tämän jälkeen jäsenrekisteristä poistetaan maksamattomien jäsenten tiedot. Muistattehan, että etusija yhdistyksen kokeisiin ja koulutuksiin on jäsenillä. Maksamalla jäsenmaksusi ajoissa varmistat myös Karvan Verran lehden saapumisen ajallaan.

VUOSIKOKOUS

Aika: tiistaina 1.3.2016 klo 19.00

Paikka: Hotelli Savonia, Sammakkolammentie 2, Kuopio

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja palkitaan Vuoden Voittajat sekä valionarvon vuonna 2015 saaneet koirat. Palkintojen saajien tulee olla paikalla noutamassa palkinnot, palkintoja ei jälkeen lähetetä.

Tervetuloa!

Johtokunta

KARVAN VERRAN LEHDEN ILMESTYMINEN VUONNA 2016

Karvan Verran -lehti ilmestyy vuonna 2016 kerran, eli toukokuussa viikolla 18. Tuosta lehdestä on tarkoitus koota kattava tiedote, jossa näkyvät yhdistyksen tapahtumat, kokeet, palkitsemissäännöt, syys- ja vuosikokouksen pöytäkirjat jne.

Jotta jäsenlehdestä saataisiin mielekäs ja monipuolinen lukupaketti, on tiedotteiden lisäksi tärkeää saada mukaan mahdollisimman paljon jäsenten kirjoittamia juttuja. Kirjoitukset saavat olla lyhyitä tai pidempiä sekä erittäin mielellään “kirjoittajansa näköisiä”.

Jutut toimitetaan 31.3. mennessä sähköpostitse osoitteeseen maria.aropelto(a)gmail.com. Marialta voi myös tarvittaessa kysyä vinkkiä jutun kirjoittamiseen. Tämä pakkaskausi, jolloin ulkoilut jäävät lyhyemmiksi, kannattaakin nyt hyödyntää pieneen kirjalliseen tuotantoon, toivottavasti saamme sen myötä keväällä paljon luettavaa.

Koska lehti ilmestyy vain kerran vuodessa, päivitetään ajankohtaisia asioita aktiivisesti yhdistyksen internetsivulle ja tänne facebookiin.

SÄÄNTÖJEN PÄIVITYS JA SÄÄNTÖMUUTOS

Savon Nuuskut ry:n syyskokous hyväksyi johtokunnan esityksen muutoksista ja päivityksestä yhdistyksen sääntöihin. Sääntömuutosehdotukseen on suhtauduttu myönteisesti myös Suomen Noutajakoirajärjestön hallituksessa ja sääntöuudistus etenee Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin tarkastettavaksi.

Keskeisimmät muutokset koskevat yhdistyksen jäsenyyttä. Vuoden 2016 alusta alkaen Savon Nuuskujen jäseneksi voi liittyä vain Pohjois-Savon kennelpiirin, Joroisten, Rantasalmen ja Pieksämäen toiminta-alueella asuva henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Varsinaisten jäsenien lisäksi yhdistykseen voi liittyä perhejäsenenä. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä sellainen henkilö, jonka perheen jäsen on jo yhdistyksen varsinainen jäsen ja jolla on sama osoite kuin edellä mainitulla varsinaisella jäsenellä.

Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti tai sähköpostilla johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle tai suullisesti yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan. Johtokunta katsoo jäsenen eronneeksi, jos hän ei ole huhtikuun loppuun mennessä maksanut jäsenmaksuaan.

Ennen näiden sääntöjen hyväksymistä liittyneiden jäsenten jäsenyydet säilyvät ennallaan. Yhdistyksen toiminta-alueelta pois muuttavat jäsenet voivat säilyä yhdistyksen jäseninä asuinpaikan vaihdoksesta riippumatta.